Cobie Kames

Home Cobie Kames

Cobie Kames

Nu dat je weet wat Liberty The Hague is en waar we voor staan, willen we je kort even kennis laten maken met de vrouw die het allemaal mogelijk heeft gemaakt: Cobie Kames. Zonder haar zou er geen Liberty zijn. Coby zelf heeft vanaf 1982 als prostituee gewerkt – ruim 32 jaar – waarvan ze het grootste gedeelte op de Geleenstraat in Den Haag heeft doorgebracht. 3 Jaar geleden is ze met het werk gestopt om zich te focussen op de misstanden in en rondom de prostitutie in Den Haag.

Wie is Cobie?

Cobie is 50 jaar geleden geboren in ?Den Haag? en kwam al vroeg in aanraking met prostitutie. Op haar 18de begon ze met geld verdienen als prostituee. Na een lange carrière waarin ze onder andere achter de ramen, in clubs maar ook privé heeft gewerkt heeft ze een punt achter haar oude leven gezet. Maar om het beroep compleet achter zich te laten liggen – daartoe was ze niet in staat.

Waarom Liberty?

Waar 30 jaar geleden de prostitutie een stuk opener was en veel sekswerkers vaak gezellig een praatje met haar collega’s maakten, is er veel veranderd. Kamerhuur is omhoog geschoten, er vindt veel overlast plaats rondom de raamstraten en de maatschappij kijkt neer op sekswerkers en hun beroep. Cobie merkte de laatste paar jaren van haar werk ook dat er steeds meer dames in de illegaliteit terecht kwamen. Ook hoorde ze van collega’s die problemen hadden van vooroordelen en discriminatie. Sommige van haar collega’s was zelfs het huren van een appartement afgewezen “ze zou immers vanuit de woning kunnen gaan werken

Waar in Amsterdam heel anders naar sekswerkers wordt gekeken, heeft Den Haag zijn eigen belangenvereniging nodig. En om deze reden heeft Cobie eind 2016 Liberty The Hague opgericht. Voor iedereen die werkzaam is als sekswerker in den Haag en problemen hierdoor ervaart op of tijdens werk.