Liberty The Hague

Home Liberty The Hague

Liberty The Hague

Liberty The Hague is een belangenvereniging voor vrouwen, mannen en transgenders die op wat voor manier dan ook in Den Haag betrokken zijn (of geweest) in de persoonlijke dienstverlening.

Het doel van Liberty is streven voor acceptatie van sekswerkers in Den haag en opkomen voor de belangen van sekswerkers – niet alleen op de werkvloer, maar ook in de maatschappij, media en politiek.

Bij Liberty kan iedereen terecht. Of je nu in Nederland bent geboren, of dat je uit het buitenland komt. Ook maakt het geen verschil waar je werkzaam bent. Onze leden werken in clubs, privé-huizen, achter de ramen, bij escort services, op podia, in stripclubs, thuis maar ook via het internet en telefoon. Sekse, leeftijd, geboorteland en verblijfsstatus – wij maken geen verschil.

Liberty verleent zelf geen hulp, maar is een aanspreekpunt en geeft advies aan sekswerkers. Door het geven van informatie, het organiseren van projecten en het verrichten van veldwerk, willen wij sekswerkers op de hoogte brengen van hun rechten, plichten en al het andere wat over hen en hun werk gaat.

Liberty werkt nauw samen met een aantal andere organisaties voor sekswerkers in Den haag. Zo kunnen wij je doorverwijzen naar de juiste instantie wanneer je tegen een specifiek probleem aan loopt. Zo krijg je de juiste informatie en hulpverlening.

Voor haar leden heeft Liberty een speciaal afgesloten forum op haar website opgezet. Zo kun je gemakkelijk met andere sekswerkers allerlei dingen omtrent je werk bespreken.

Daarnaast maakt Liberty zich hard voor de rechten van sekswerkers door te lobbyen richting de politiek, het uitvoeren van veldwerk voor het geven en krijgen van informatie. Ook vertegenwoordigt Liberty de belangen van sekswerkers op evenementen, congressen en politieke en maatschappelijke discussies. Liberty strijdt voor acceptatie van sekswerkers in de maatschappij en een positief beeld van mensen die in de prostitutie werken.

Wanneer je lid wordt van Liberty, kies ook jij voor acceptatie van sekswerkers in Den haag. Ook zul je altijd iemand hebben om aan te kunnen spreken wanneer je ergens mee zit. Zoek je meer informatie of mogelijkheden – kijk op de website of breng ons een bezoekje op de Herengracht 46 A.