Respect/discriminatie

Home Respect/discriminatie

Respect/discriminatie

Het meest voorkomende probleem waar sekswerkers tegen aanlopen is respect. Ze voelen zich niet gerespecteerd tijdens hun werk. En dit gebrek aan respect komt niet alleen van klanten, maar vaak ook van werkgevers. Daarnaast voelen velen zich ook buiten werk niet gerespecteerd wanneer mensen erachter komen wat hun beroep is. Wij zijn allemaal mensen met dezelfde waarden en rechten, en daarom vindt Liberty The Hague dat iedereen – ook wanneer je in de persoonlijke dienstverlening werkt – respect verdient.

Voel jij je gediscrimineerd vanwege je werk?

Naast een gebrek aan respect ervaren sommige sekswerkers ook discriminatie. Wordt je soms iets geweigerd omdat je werkt in de persoonlijke dienstverlening? Bijvoorbeeld wanneer je een woonplek wilt huren en de huisbaas ineens weigert te huren wanneer je hem vertelt over je werkzaamheden. Of word je soms op straat uitgescholden? Ook dit is onacceptabel, en zeker in een land als Nederland. Wanneer je last hebt van discriminatie, laat het dan direct weten aan Liberty The Hague.

 

Respect voor sekswerkers

Heb jij soms klanten die zich respectloos gedragen naar jou? Krijg je het gevoel alsof zij jou niet zien als een volwaardig mens? Alsof je op een bepaalde manier ‘minder’ bent dan hen omdat zij jou betalen om hun behoeftes te bevredigen? Je mag dan wel betaald worden om hen te helpen – maar dat betekent niet dat je zonder respect behandeld mag worden. Je levert namelijk gewoon een dienst. In principe is dit niets anders dan elk ander beroep als kapper, schoonmaakster of horeca medewerker. En ook zij worden met respect behandeld, dus waarom jij ook niet? Als je een gebrek aan respect ervaart op of buiten werk – neem dan zo snel mogelijk contact op met ons.

“Hoe meer mensen wij achter ons hebben staan, hoe sterker we ons kunnen maken voor de waarden en rechten van sekswerkers.”