Vooroordelen

Home Vooroordelen

Vooroordelen

Heb je soms last van vooroordelen? Voel je dat mensen je niet serieus nemen vanwege het werk wat je doet? En ervaar je ook in je persoonlijke leven vooroordelen van anderen? Veel sekswerkers kampen met deze problemen. Prostitutie wordt in Nederland geaccepteerd – maar er heersen helaas nog veel onwaarheden rondom de mensen die er dagelijks in werken. Liberty The Hague wil ervoor zorgen dat deze vooroordelen weg worden genomen. Zodat mensen jou voortaan weer met respect zullen behandelen.

Herken jij je hierin?

Sekswerkers worden vaak gestigmatiseerd. Ze worden door individuelen (maar ook door de maatschappij zelf) in een hokje gestopt waar het lastig is om uit te komen. De zin die het maatschappelijk beeld van sekswerk het beste opsomt is als volgt:

 

Prostituees zijn zielig, hun mannen zijn crimineel en hun klanten vies

De meeste vooroordelen waarmee sekswerkers te maken hebben zijn niet de schuld van het werk wat zij doen, maar juist dat de samenleving een verkeerd beeld heeft van het werk wat zij doen. Bijvoorbeeld, veel mensen denken namelijk dat elke sekswerker talloze soa’s heeft. Maar zij weten niet dat het gebruik van condooms al jarenlang door veel prostituees verplicht wordt aan hun klanten. Het grootste probleem is dus misinformatie. En Liberty The Hague wil ervoor zorgen dat deze vooroordelen opgelost worden. En dat kan alleen als we met zijn allen sterk staan en ervoor zorgen dat de maatschappij een realistisch beeld heeft van sekswerk.

Meld je aan bij Liberty The Hague

Alleen is het vaak lastig om een grote verandering te veroorzaken. Maar wanneer we met zijn allen sterk staan, kunnen we de vooroordelen rondom sekswerk wegnemen. Als jij meer rechten en minder vooroordelen wilt, meld je dan ook aan bij Liberty The Hague. Zodat we samen kunnen zorgen dat sekswerkers in Nederland een beter, vrijer leven kunnen krijgen!